Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството на 14 февруари

Корнелия Нинова: Президентската двойка изпълни със съдържание институцията

Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Министър Теменужка Петкова: От 1 юли предстои да бъде въведена платформата за търговия на база на двустранни договори в Българската независима енергийна борса

„От 1 юли предстои да бъде въведена официално платформата за търговия на база на двустранни договори. През първото тримесечие на 2017 година ще разполагаме с платформа за търговия в рамките на деня.“ Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на представянето на годишните финансови резултати на държавните енергийни дружества, предаде „Фокус”.

„Това ще даде възможност за по-голяма свобода по отношение на производители и търговци, които да могат да търгуват на борсата на базата на различни платформи“, подчерта Теменужка Петкова.

Тя обясни, че в момента търговията на борсата се извършва на базата на платформа, която е търговия в ден напред.

„Българска независима енергийна борса“ е дружеството, на което всички залагаме големи надежди с оглед предстоящата пълна либерализация на електроенергийния пазар“, коментира тя.

По думите й, през 2015 година „Българската независима енергийна борса“ е имала само разходи, тъй като е трябвало да започне работа и да се инвестира сериозен ресурс за закупуване на платформата.

„Тенденцията за първото тримесечие на 2016 година показва положителен резултат от близо 600 хил. лева печалба, което дава яснота за хоризонта, който очаква това дружество“, посочи министър Петкова и допълни, че съгласно ангажиментите пред ЕК ще премине към Министерство на финансите, за да се гарантира нейната независимост.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.