От 2 до 6 г. затвор грозят турския тираджия, прегазил пътен полицай

Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на турския шофьор Мустафа Озтюрк. Той е обвинен в това, че на 22 април на автомагистрала "Тракия" при управление на влекач "Мерцедес Бенц" с полуремарке е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 41-годишния пътен полицай Николай Треновски - престъпление по чл. 343 ал. 1 от НК.

Предвиденото от закона наказание за него е лишаване от свобода от 2 до 6 години. Съдът прецени, че са налице всички предвидени в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Мустафа Озтюрк.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие, ако бъде взета по-лека мярка. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Мустафа Озтюрк поиска да бъде пуснат под парична гаранция, тъй като има семейство и деца, за които трябва да се грижи. Роденият в Разград шофьор увери съдиите, че заради делото ще си извади нова българска виза, тъй като сегашната му изтича през месец май, но те го оставиха за постоянно в ареста.

Гледането на мярката за неотклонение на Мустафа Озтюрк започна час и половина след погребението на пътния полицай Николай Треновски на Драгановите гробища в квартал "Кючук Париж". 41-годишният мъж бе изпратен в последния си земен път от стотици близки, приятели и колеги, които направиха почетен шпалир при внасянето на ковчега с тялото му в храма "Вси светии".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони