"Зимата" идва, утре чакаме сняг

През нощта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно и дъждовно, но с понижението на температурите в западната част на Предбалкана и на отделни места във високите полета на Западна България дъждът за кратко ще премине в сняг, съобщава НИМХ към БАН, предаде "Фокус".

Минимални температури ще преобладават между 2-7 градуса, а по морския бряг между 9-11 градуса, в София ще е около 2 градуса.

Утре сутринта все още на места във високите полета на Западна България ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Максимални температури между 10 градус и 15 градус, в крайните югозападни райони до 17 градуса, а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, между 7 градуса и 10 градуса, в София около 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 11 градуса и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра минус 2 грдауса.
През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Сутринта ще е студено с минимални температури предимно между минус 1 градус и 4 градуса, на места в страната ще се образува слана. През деня ще бъде предимно слънчево и ще се затопли. Дневните температури ще достигнат 16 градуса - 21 градуса.

В четвъртък ще се задържи предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд. Още малко ще се затопли. В петък ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг-югоизток, облачността ще се увеличи и главно в северозападната половина от страната ще има валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето