МТел взима правата за Висшата лига

Мобилният оператор МТел, който наскоро придоби кабелния „Близу“, е договорил правата на английската Висша лига за 3 години. Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори обяви, че няма подобна информация, въпреки че агенция „Спортал“ я цитира като първоизточник. Но сделката изглежда сигурна.

Дълги години Висшата лига бе в каналите на „Диема“, която е собственост на „Нова Броудкастинг Груп“. Тя държи правата до края на сезона и за двете купи. Не е ясно дали МТел ще вземе и тях също.

Междувременно алжирецът Риад Марез беше коронясан за футболист №1 на Висшата лига. Халфът на „Лестър“, трансферна цел на „Ботев“ (Пловдив) преди няколко години, вкара 17 гола в 34 мача. „Наградата е за съотборниците ми и за моя треньор Клаудио Раниери“, каза Марез. Три кръга преди края „Лестър“ е фаворит №1 за титлата, след като срази „Суонси“ с 4:0.

Марез е вторият футболист извън Европа, който печели трофея след Луис Суарес. „Лестър“ го купи от „Льо Авър“ за скромните 400 000 паунда.

Голмайсторът на „лисиците“ Джейми Варди получи специална чиния заради впечатляващия коефициент на попадения. На нея са изографисани емблемите на 11-те тима, срещу които се разписа.

Халфът на „Тотнъм“ Деле Али стана най-добрият млад играч на сезона. А Райън Гигс взе приз за цялостна кариера.

„Червените дяволи“ ще излязат срещу „Кристъл Палас“ във финала за Купата на Англия. Лондонският тим срази „Уотфорд“ с 2:1. Точно преди 26 години, и точно срещу „Юнайтед“, за последен път „Кристъл Палас“ игра в мача за трофея. И от сблъсъка зависеше поста на Алекс Фъргюсън, както сега на Луис ван Гаал. Големият шотландец тогава спечели, за да се превърне в легенда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят