Батето Иван Славков "уреди" "Локо" с премии

Футболистите на "Локомотив" (Пд) ще получат първите си премии за 2016 година благодарение на бившия президент на БФС и БОК Иван Славков-Батето и ако успеят да откраднат една или три точки при гостуването си срещу "Левски" в София на 10 май.

Новината съобщи собственикът на "черно-белите" от "Лаута" Христо Крушарски, който уточни, че няма да плати дори и стотинка на играчите на старши треньора Илиан Илиев за победата им с 2:1 над "Ботев" в 102-рото пловдивско дерби.

"В памет на моя добър приятел Батето Славков, който на 11 май има рожден ден трябваше да стане на 76 години, ще развържа кесията и ще платя премии, ако играчите ми си ги заработят. Ако пред такава публика, не бяха победили "Ботев", май трябваше да ядат бой", допълни ексцентричният бос, който предпочете да изчисти всички стари дългове, завещани му от предшествениците, вместо да плаща премии.

Новината за допълнителните финансови стимули изненада дори старши треньора Илиан Илиев, който дебютира с победата в пловдивското дерби. "Не виждам каква е разликата между мача в Монтана, който спечелихме, и този с "Левски" в столицата. Да не ни дадат 6 точки, ако бием "сините" на "Герена", коментира Илиан Илиев.

Той призна, че не е повишавал тон на почивката на дербито при резултат 0:1 и е казал само на играчите си, че съперниците от "Ботев" не могат да издържат повече от 35-40 минути с тази "висока преса", която "канарчетата" са наложили през първото полувреме.

"Преди почивката локомотивци не знаеха къде се намират и затова много съжалявам, че не им вкарахме и втори гол, а след това тактически да "затворим" мача", ядосваше се старши треньорът на "Ботев" Николай Костов, който не пропусна да честити победата на всички "черно-бели".

"Дерби се печели с битка и характер, какъвто проявихме през второто полувреме, след като през първото нещата не се получаваха. Феновете ни са уникални и им свалям шапка", заяви пък плеймейкърът на "Локо" (Пд) Емил Гъргоров-Бадема.

"Учудващо беше колко лошо влязохме в мача, защото сме опитен отбор и не трябваше да го допускаме. Цяла седмица се говореше, че "Ботев" ще дойдат едва ли не с децата на "Лаута", а те са сериозен тим и не бива да се подценяват. Преди почивката не намерихме играта си, но е радващо, че успяхме да обърнем мача, да зарадваме феновете и се реваншираме за тежката загуба от "Берое". Оттук до края нашата цел е да задържим петото място", декларира пък капитанът на победителите Мартин Камбуров, който този път не успя да се разпише.

За сметка на това първите си голове за сезона вкараха Стефан Велев и Кирил Котев за "смърфовете" и Лазар Марин за "канарчетата". "Много ме е яд, че голът ми не бе и победен. Но така е във футбола - понякога по-добрият губи", коментира Лазар Марин.

"Допуснахме много леки голове и затова загубихме това дерби, макар че до 1:1 не играхме лошо", заяви пък звездата на "Ботев" Тодор Неделев, който намекна, че може да остане в любимия си тим и за следващия сезон. "Гледам да си изкарам сезона и мачовете. Ще видим после какво ще стане. Може пък и да остана. Ще говорим с "Ботев" и "Майнц-05" и ще видим какво ще стане", допълни националът.

Десният бек на "Локомотив" Пламен Крумов пък призна, че няма абсолютно много спомени от мача след комоциото, което получи в 38-мата минута след сблъсък с играч на "Ботев" и тежък удар в главата. "Помня само гола на "Ботев" и един фаул срещу мен на корнера и нямам коментар за мача. В момента разбирам как се чувстват съперниците на Кубрат Пулев след мач с него. Но съм изключително щастлив от победата", заяви сърцатият бек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт