Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

Румъния търгува със САЩ ТПТИ за визи, България мълчи

Освен на гражданско ниво в ЕС се надигна недоволство и от страна на местната власт в лицето на общините.

Отпадане на визовия режим за румънски граждани поиска Букурещ. В противен случай северната ни съседка предупреди ЕК, че няма да ратифицира опасни търговски споразумения като ТПТИ със САЩ и като СЕТА с Канада. Страната ни обаче, която също иска отпадане на визите, не е повдигала досега въпроса, нито е поставяла условия пред ЕК в защита на българските интереси.

Последствията от Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, което предстои да сключат ЕС и американците, важат за всички държави членки по презумпция, включително за България. Споразумението носи опасност от разхлабване на строгите европейски стандарти за качество и безопасност на храни и стоки с цел улесняване на търговията. То ще позволи и големи корпорации да съдят държавите, ако със свои политики за безопасност на потребителите въвеждат допълнителни изисквания, пречещи на печалбите.

Освен на гражданско ниво в ЕС вече се надига недоволство и от страна на местната власт в лицето на общини от повечето държави, включително в нашата, в която по въпроса предстоят срещи между общинари.

В понеделник президентът на САЩ Барак Обама, който е на посещение в Германия, призова европейците да купуват повече американски стоки, а канцлерът Ангела Меркел заяви, че ТПТИ трябва да се подпише до края на годината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.