Обраха кондукторка в първия й работен ден в Бургас

Крадец отмъкна чантата на кондукторка в тролейбус. Инцидентът станал в квартал "Победа" и то в първия работен ден на служителката на градския превозвач "Бургасбус".

Около 22. 30 часа, трима мъже слизали на спирка, в района на улица "Байкал". Последният преди да излезе от вратата пресегнал и изтръгнал със сила служебната чанта от кондукторката, съдържаща лични вещи и документи. Вътре имало 95 лева, пет кочана с по 100 билети на обща стойност от 500 лева. След това крадецът побягнал към квартала и потънал из тъмните улици. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

"Това е бил първият работен ден на кондукторката, била е току- що назначена", разказа пред Труд инж. Петко Драгнев, директор на "Бургасбус". Вероятно жената ще трябва да възстанови откраднатата сума от първата си заплата. За билетите, които са били в чантата и, няма риск да бъдат продадени. "Имаме серията е номерът им, за които ще информираме всички наши служители", каза инж. Драгнев. По принцип в автобус или тролейбус в Бургас няма пътници, които да се возят с предварително закупен билет. това става в превозното средство от кондукторката.

От началото на юни кондукторките вече няма да носят у себе си пари и билети, защото се очаква да влезе в сила новата транспортна схема на Бургас. Днес /вторник/ тя трябва да бъде гласувана на редовната сесия на общинския съвет. Кондукторките ще имат нови задължения- да упътват гражданите как да се прикачват по различните линии и да контролират валидността на картите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони