Арнаудова: Над 500 лица не изтърпяват наказанията си „лишаване от свобода“ или „доживотен затвор“

Младежи биха автобусен шофьор заради забележка

Брижит Бардо окачестви като лицемерни твърденията на някои актриси за сексуални посегателства

Ангелкова пред National Geographic: България е с потенциал за СПА столица на Европа, европредседателството е шансът ни да я покажем

Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Министър Горанов готов да отстъпи от промените в социалния кодекс

Финансовият министър Владислав Горанов е готов да отстъпи от предложените от ведомството му промени в Кодекса за социално осигуряване за начина на изплащане на парите за втора пенсия.

„Каквато теза надделее тя ще намери отражение в окончателния вариант на измененията. В момента събираме мнения и дебатът ще продължи”, заяви Горанов пред журналисти.

Финансовото министерство предложи парите, които плащаме за втора пенсия, да не се унаследяват, ако пенсионерите починат, преди да са изчерпали набраната сума през годините, а да се влеят в общ пул, от който ще се изплащат пенсиите на онези, които не са събрали достатъчно пари.

Българска стопанска камара и пенсионни дружества се обявиха срещу промените в КСО заради липса на оценка на въздействие.

„На фона на влошеното състояние на пенсионно-осигурителната система вместо цялостна концепция за стабилизиране, отново се предлагат промени само в единия осигурителен стълб. Огромна заслуга за незадоволителното състояние на пенсионно-осигурителната система има нестабилността на законодателството в тази сфера. За 16 години, от влизането му в сила, КСО е променян 117 пъти., пише в позицията на БСК.

Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ще излезе с позиция по въпроса до 10 май, заяви председателят й Никола Абаджиев.

„В момента се запознаваме с проекта, в него има и принципно нови моменти. Нямаме представа кой е автор на проекта, ние не сме участвали в подготовката на текстовете. Не е публикувана и оценка на въздействието, а мотивите не са много ясни“, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.