Столичани подават сигнали през телефоните

„Пътна полиция“: Отстранен е завъртял се ТИР, блокирал движението в района на тунел „Топли дол” към София

Вижте какво е състоянието на републиканските пътища към 17:30 часа

Кафене се взриви в Япония, над 40 души са пострадали (СНИМКИ и ВИДЕО)

Варна тегли 46,7 млн. лв. кредит за подобряване на градската среда

Километрични опашки по магистралите „Хемус“ и „Тракия“ блокираха движението към София

Вижте СНИМКИ от официалното посрещане на президента Радев от крал Абдула и кралица Рания в Аман

Жирардели иска среща с Бойко Борисов

Актьорът Юлиан Костов пред „Труд”: Отказвал съм роли в България, целя се в Холивуд

Утре пускат електронните винетки в продажба

АПИ санкционира пътноподдържащата фирма на магистрала „Струма“ на територията на област Кюстендил 

Автобус се заби челно в стена в Швейцария, един загина и над 40 са ранени

Преобърнал се снегорин блокира движението Кюстендил-Дупница

Гръцката полиция е спасила 45-годишна българка, отвлечена и малтретирана в Германия

Три рисунки от 400 стават картички на Шумен

Автомобили тръгват сами до няколко години

Американският бизнесмен Марк Фийлд, президент на Ford Motors.

БУДАПЕЩА. От нашия специален пратеник

Конкуренцията във високите технологии на автомобилната индустрия ще докара нови реалности, автомобили от съвсем друго ниво, компании, които ще са екзистенциална опасност за традиционните производители. Тези опасности не идват от General Motors или Daimler Benz, а от компании като Google и Amazon и носят характеристиките на breakthrough technologies (технологии, които ще променят света – б.а.). Това обяви за „Труд“ д-р Кен Габриел, считан за основател на микроелектромеханичните системи (MEMC) и президент на The Charles Stark Drapper labiratory, Inc. Габриел, заедно близо 350 предприемачи, преподаватели и експерти от различни области от цял свят участва в бизнес форум на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) в Будапеща.

Американският бизнесмен Марк Фийлд, президент на Ford Motors обяви, че има някои нови нетрадиционни конкуренти, които сериозно се вглеждат в автомобилната индустрия и дават сигнали, че искат да участват в този сегмент. Той очаква до 4 години реално да се появят на пазара т.нар selfdriving cars – автомобили, в които пътниците няма нужда да поемат контрол над пътя.

„Гледаме на високите технологии като възможности и самите ние разработваме все по-голяма част от тях, за да задоволим клиентите си. Правим иновационни проучвания за това какво се очаква на пазара. Дали Apple ще направят собствена кола? Нямам идея, но знам, че колите от ниво 4, както ги наричаме, са все по-близо – с вградена 3D карта и навигация. Вярваме, че до края на това десетилетие някои от индустрията може да има кола от ниво 4 и ние също работим здраво върху това“, заяви пред CNN Фийлд.

Ново начало

„Имаме контракти с иновационни компании (като Google – б.а.). Знаем, че те работят над новите си продукти от дълго време. Виждал съм някои от демонстрациите на развитието на подобни технологични системи. Това, което в един момент ще видите, е вариант на напълно иновативна кола и всички технологични компоненти, които сега имаме, ще бъдат поставени в едно ново начало. Обогатен круиз контрол, свръх компютърна защита, нова система от камери, нов софтуер – всички тези компоненти, ще покажат на хоризонта съвсем нова кола“, разясни пред „Труд“ д-р Кен Габриел.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.