Предотвратиха контрабанда на близо 200 килограма наркотици на ГКПП “Капитан Андреево”

Сапьори обезвредиха бомбата в Дрезден от Втората световна война

Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени на 2 юни в Пекин

Какво е наказанието за лошите баби?

Екатерина Захариева: Визитата на Борисов в Москва е координирана

Еврогрупата не взе решение по последния транш от помощта за Гърция

Историкът Спас Ташев: Името „Илинденска Македония” не решава проблемите в региона

Откриха втората черна кутия на катастрофиралия в Куба пътнически самолет

Пътен полицай взима пари от столичен шофьор, инструктира как да му даде рушвета

Поп-фолк певицата Емилия в болница след катастрофа 19-годишно момче, което е шофирало, е с опасност за живота

Временни ограничения на движението в София

Ирландия гласува на референдум за абортите

Градушки в няколко населени места в страната

От днес влиза в сила новият Европейски регламент за защита на личните данни

Седем души загинаха при атака в Бенгази

Автомобили тръгват сами до няколко години

Американският бизнесмен Марк Фийлд, президент на Ford Motors.

БУДАПЕЩА. От нашия специален пратеник

Конкуренцията във високите технологии на автомобилната индустрия ще докара нови реалности, автомобили от съвсем друго ниво, компании, които ще са екзистенциална опасност за традиционните производители. Тези опасности не идват от General Motors или Daimler Benz, а от компании като Google и Amazon и носят характеристиките на breakthrough technologies (технологии, които ще променят света – б.а.). Това обяви за „Труд“ д-р Кен Габриел, считан за основател на микроелектромеханичните системи (MEMC) и президент на The Charles Stark Drapper labiratory, Inc. Габриел, заедно близо 350 предприемачи, преподаватели и експерти от различни области от цял свят участва в бизнес форум на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) в Будапеща.

Американският бизнесмен Марк Фийлд, президент на Ford Motors обяви, че има някои нови нетрадиционни конкуренти, които сериозно се вглеждат в автомобилната индустрия и дават сигнали, че искат да участват в този сегмент. Той очаква до 4 години реално да се появят на пазара т.нар selfdriving cars – автомобили, в които пътниците няма нужда да поемат контрол над пътя.

„Гледаме на високите технологии като възможности и самите ние разработваме все по-голяма част от тях, за да задоволим клиентите си. Правим иновационни проучвания за това какво се очаква на пазара. Дали Apple ще направят собствена кола? Нямам идея, но знам, че колите от ниво 4, както ги наричаме, са все по-близо – с вградена 3D карта и навигация. Вярваме, че до края на това десетилетие някои от индустрията може да има кола от ниво 4 и ние също работим здраво върху това“, заяви пред CNN Фийлд.

Ново начало

„Имаме контракти с иновационни компании (като Google – б.а.). Знаем, че те работят над новите си продукти от дълго време. Виждал съм някои от демонстрациите на развитието на подобни технологични системи. Това, което в един момент ще видите, е вариант на напълно иновативна кола и всички технологични компоненти, които сега имаме, ще бъдат поставени в едно ново начало. Обогатен круиз контрол, свръх компютърна защита, нова система от камери, нов софтуер – всички тези компоненти, ще покажат на хоризонта съвсем нова кола“, разясни пред „Труд“ д-р Кен Габриел.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.