Зарков: Алтернативата е само една – нови избори и хора, които да вдъхнат живот на българските демократични институции Когато народът абдикира от парламента, той няма смисъл да съществува

Тръмп непоклатимо подкрепя Рияд Няма да къса връзките, въпреки случая “Хашоги”

Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

МЗ е притискало Фонда за лечение на деца, твърди адвокатът на Павел Александров

Павел Александров

Уволненият директор на Фонда за лечение на деца е бил подложен на натиск от страна на Министерството на здравеопазването. Натискът се е случвал още преди зрелищните арести миналата седмица, разкри пред Би Ти Ви адвокатът на уволненият Павел Александров Диана Ангелова. Според нея от министерството са извършвали постоянни проверки с цел да бъде иззета функцията на фонда.

Нередностите във Фонда за лечение на деца в чужбина са факт от 16 г.
Това твърди зрител на Би Ти Ви, чийто брат е бил лекуван по линия на фонда през 2000 г.

„Всъщност, реално преди да бъде задържан, преди да му бъде повдигнато обвинение, което говори за една организираност с друга цел. Фондът е имал няколко проверки, постоянни, той е бил вече веднъж уволняван, след това е върнат. И реално е бил под натиск на органите на министерството постоянно за това да се изземе тази дейност на фонда и реално някои други лица да се облагодетелстват от това”, посочи адвокат Ангелова относно Павел Александров.

Припомняме, че миналата седмица Павел Александров е получил заповедта си за задържане в 18:00 часа, въпреки че е изведен от фонда още на обяд. Според защитата му, първо му е била връчена заповедта за уволнение.

Новото ръководство на фонда обмисля как може да подобри работата. Новият шеф проф. Владимир Пилософ има идея да бъде създаден експертен съвет от лекари, който да разглежда заявленията.

Да се запази сегашната стръктура, обаче, е желанието на членовете на Обществения съвет, който се състои от лекари, журналисти и неправителствени организации.

„Нещо, което проф. Пилософ не може да проумее е, че ние сме в този обществен съвет не като събирачи на пари за фонда. Ние сме гаранти на прозрачността на този фонд” посочи Десислава Хурмузова.

„Когато става въпрос за болни деца, никой не е питал на какъв принцип се договаря наема“ сподели портиерка относно апартаментите в Париж, в които се настаняват български семейства на нуждаещи се от лечение във Франция.
Тя каза още, че за последните 15 години е срещнала десетки български обитатели в апартамента на госпожа Маргарита Мунос.

Вратата на апартамента на деветия етаж наскоро е отваряна със сила. Според живеещи в сградата, собственичката е имала проблеми с едно от настанените семейства

Имато на собственичката на апартамента Маргарита Мунос не фигурира никъде, но, според съседи, тя е собственик от 20-ина години. Никога не е живяла в жилището, но там непрекъснато имало български семейства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.