Облачността се разкъсва, снеговалежите спират

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за април, но ще се повишава.Преди обяд все още ще вали дъжд, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд и облачността да се разкъсва и намалява, съобщава НИМХ към БАН, предаде "Фокус".

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Максимални температури между 10 градуса и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 17 градуса, а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, между 7 градуса и 10 градуса, в София около 10 градуса

Над Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 12 градуса-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра минус 2 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето