Писмо от Брюксел провокирало превозвачите да поискат блокиране на границата с Гърция

Благодаря от свое име за компромиса, който българските превозвачи решиха да направят. Това каза министърът на транспортният министър Ивайло Московски пред БНТ.

„Благодаря от свое име, имах възможност да благодаря и от името на министър-председателя, за компромиса, който българските превозвачи решиха да направят. Около 1 час беше вчера срещата, трудно успяхме да убедим превозвачите да не блокират границата, което между другото е изключително справедливо”, заяви министърът.

„Това тяхно желание се провокира от писмо отпреди около 2 седмици от ЕК, което най-общо звучи „Не ни занимавайте нас с този проблем повече. Решете си го това е между България и Гърция”, което на практика не е истина и ще продължаваме да настояваме Брюксел да има механизъм, който да въздейства в момента на подобен тип кризи, а не след 3-4 месеца”, обясни Московски.

„Това, което се реши вчера, въпреки че се съгласиха на компромис, е една декларация, в която ще се присъединят и други браншове и сектори от българската икономика и ако си позволят още веднъж незаконни действия, който и да е сектор в Гърция, с блокиране на границата, тогава надявам се цялата българска общественост и всички сектори в икономиката да подкрепят превозвачите”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини