Младежите, пребили до смърт дядо Динко, не го тормозили за първи път

Петимата младежи, които убиха 72-годишният дядо Господин-Динко в село Свирково при грабеж, не за първи път обирали стареца. Той се оплаквал от децата, които хвърлят пиратки, камъни и го тормозят, но никога не споменавал имена, разказва БТВ.

Възрастният мъж бил изключително педантичен в две неща - броене и събиране на парите си и подредба и цепене на дърва, което довело до смъртта му. Двама от младежите пазели пред вратата, а трима нахлули в дома на стареца, въоръжени с дървени колове от двора му.

Първият удар е в главата на спящия мъж, после жестокият побой продължил на двора. Ден по-късно съседи откриват безжизненото тяло на стареца.

Той е малко с психични отклонение. Всички в селото знаеха, че има пари, но никой не го е тормозил за пари”, каза неговата съселянка Илияна Стоянова.

Тормозът обаче е почнал далеч преди фаталното нападение.

„Имаше такива деца, които му хвърлят камъни, пиратки”, обясни Славка Христова, друга жена от Свирково.

„Той казваше "деца", обаче конкретни имена не споменаваше”, посочи и кметът на селото.

Децата обаче се оказали всъщност младежи, които не за първи път ограбвали възрастния мъж. За първи път обаче били агресивни.

Нападателите са местни. Всички са ученици и досега не са се замесвали в скандали. Затова задържането на 18-годишния Александър за дядо му е шок.

„Аз не вярвах, ама така казват, че участвал”, заяви дядото Иван Георгиев. Той е категоричен, че внукът му друг път такива бели не е правил.

„Не сме го оставяли без пари. Аз ако бях знаел, щях да го вържа с въже, нямаше да го пусна”, допълва дядото.

Младежите, четирима от които непълнолетни, са задържани и срещу тях е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с тежка телесна повреда, довела до смърт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право