Учени разкриха тайната на изчезващите чорапи по време на пране

Британски учени разгадаха тайната на изчезващия втори чорап и съставиха формула за вероятността това да се случи, предаде The Daily Mail.

По молба на компанията „Самсунг“ учените , сред които е имало психолог и статистик, изясниха къде изчезва вторият чорап.

В изследването са участвали 2 хил. души, които са били интервюирани за техните навици и начина, по който перат бельото си.

В резултат на проведената работа учените изясняват, че изчезването на чорапа е свързано със състава на бельото, зареждано в пералнята. Те са съставили формула за вероятността втория чорап да изчезне.

Формулата гласи - (L (p x f) + C (t x s)) — (P x A), където “L“ е обемът на прането, умножен по броя на членовете на семейството „р“ и честотата на прането „f“.

„С“ е сложността на прането, умножено по количеството видове бельо „t“, умножено по количеството изпрани чорапи „s“. „Р“ е удоволствието от задължението, умножено по проверката на прането „А“. „Р“ се измерва по петобална система“.

След като са проведени необходимите изчисления, резултатите показват, че вероятността от загубата на втория чорап правопропорционална с обема и честотата на пранетата.

Авторите на изследването опровергаха шеговитата теория на астрофизика Стивън Хогинг, предполагащ, че чорапите изчезват в черни дупки. Според учените чорапите най-често се промушват сред уплътнението на пералнята или не се обединяват с „партньора си“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл