Кметовете на Белица и Ардино сред финалистите за евронагради

Кметове от Движението за права свободи са сред финалистите за награди на групата АЛДЕ в Комитета на регионите за местни и регионални лидери, съобщи пресцентърът на партията.

Градоначалниците на Белица, Радослав Ревански, и на Ардино, Ресми Мурад, се бориха за престижните награди с още 33-ма кметове от 14 държави.

На 25 април на официална церемония в Комитета на регионите в Брюксел, Алиансът на Либералите и Демократите в Европа (АЛДЕ) обяви най-добрите местни и регионални лидери либералдемократи. Финалист в категория „Млад европеец на годината“ бе кметът на община Белица Радослва Ревански. Сред най-добрите кандидати в категория „Постижения в областта на управлението“ се нареди друг доказал се кадър на ДПС – Ресми Мурад, кмет на община Ардино.

Номинациите за местни лидери либералдемократи бяха внесени в Комитета на регионите от АЛДЕ след задълбочен и обстоен анализ на тяхната управленска дейност. Отчетени бяха успешно реализираните политики на регионално ниво, а също така бе взет под внимание фактът, че и двамата кандидати са млади, с потенциал за развитие на европейско равнище.

Достигането до финалната фаза в тази инициатива е поредното признание за двамата градоначалници и тяхната устойчивата политика, водена в диалог с гражданите и в съответствие с Европейските ценности.

Кметовете присъстваха на тържественото събитие, придружени от лидера на Младежко ДПС, евродепутат и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини