Командирът на ВМС ще води военния парад на Гергьовден

вляво контраадмирал Мършу, вдясно контраадмирал Петев

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев ще командва тържествения военен парад на Гергьовден, когато отбелязваме Деня на храбростта и официалния празник на Българската армия. В демонстрациите ще вземе участие и военноморският хеликоптер "Пантер" от морската авиобаза "Чайка" във Варна. Ще има силно присъствие на Военноморските сили, коментира за "Труд" контраадмирал Петев.

С официални почести в щаба на ВМС във вторник командирът на военния флот посрещна началника на Щаба на ВМС на Румъния контраадмирал Александру Мършу. По време на тридневната визита - до 28 април, гостът ще посети базите във Варна и в Бургас, ВВМУ "Н.Й. Вапцаров", както и формированията на флота. Контраадмирал Митко Петев припомни, че през тази година бойните кораби на двете страни са участвали в противоминното учение "Посейдон". В него се е включила и постоянната противоминна група на НАТО.

Предстои провеждането на две сериозни учения в Черно море, в които ще участват българските и румънските Военноморски сили /ВМС/, каза още командирът на военния флот. С домакин българските ВМС ще се проведе "Бриз 2016", а веднага след това и съвместното учение с румънско домакинство "Морски щит 2016".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини