Треньорът на волейболните шампионки: Имаме шлифован отбор


„Триумфирахме с титлата, защото имаме шлифован и много опитен отбор - заяви Иван Петков, треньор на волейболния „Марица”. - От септември досега сме изиграли поне 47 мача, и то срещу сериозни съперници, което е голям актив за нас.”
Пловдивчанки защитиха титлата си, като във финалния трети плейоф надиграха „Левски” с 3:2 и спечелиха серията 3:0.


„Момичетата играят със сърце и душа за този отбор - продължи наставникът. - Те не гледат на „Марица” като на една професионална спирка в кариерата си, а като на клуб, който дава много за тях и те искат да му отвърнат със същото. Следващата ни цел, естествено, е спечелването на Купата на България.”


По-късно днес започва и надпреварата за купата при мъжете. За родния си клуб „Марек Юнион Ивкони” отново на терена ще излезе асът на националния ни тим Цветан Соколов, който облече фланелка с №19. Той бе картотекиран броени часове преди срещата с „Арда” (Кърджали) в Дупница. През този сезон Соколов вече ликува като шампион с турския „Халкбанк” (Анкара).
А други национали - Теодор Салпаров, Николай Николов и Николай Учиков - имаха сериозен принос за успеха на „Нефтохимик” над шампиона „Добруджа” - 3:0. С това мощно трио бургаският тим подаде сериозна заявка за финалната четворка в края на седмицата в морския град.


В Италия пък „Тренто”, воден от треньора Радостин Стойчев, сдаде титлата. Тимът загуби у дома от „Модена” с 1:3 в полуфинален плейоф. Звездата на трентинци Матей Казийски отново бе най-резултатен с 19 т. А гостите продължиха похода си към финала с общ резултат 3:1. За титлата те ще срещнат „Сър Сейфти Конад” (Перуджа), където играе Добромир Димитров.

Снимка: Спортал

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт