Лигата на „лисиците“

Висшата лига се превърна в Лигата на „лисиците“. Сензацията „Лестър“ е само на победа, а може би и само на мач, от спечелването на историческа първа титла на Англия. В неделя играчите на Клаудио Раниери излизат на „Олд Трафорд“ срещу „Манчестър Юнайтед“. По същото време вторият в класирането „Тотнъм“ гостува на „Челси“. Ако „шпорите“ загубят лондонското дерби, крайният изход от двубоя на „Лестър“ ще е без значение. При загуба на „шпорите“ в Лондон „лисиците“и да паднат от „Юнайтед“, и да бият вдигат титлата. „Лестър“ води със 7 точки пред „Тотнъм“ три кръга преди края на шампионата. Ако „шпорите“ спечелят срещите си до края, Джейми Варди и компания ще се нуждаят само от победа в трите мача, за да си гарантират титлата. Всичко това се случи заради грешна стъпка на „Тотнъм“ на финалната права. Отборът на Маурисио Почетино се препъна в преследването на лидера, след като направи 1:1 у дома с „Уест Бромич“.

Първото място на „Лестър“ в най-атрактивното първенство е глътка въздух за футбола и удар по амбициите на богаташите. Преди началото на шампионата общата цена на титулярите на „лисиците“ беше 23 млн. паунда. Само като пример - толкова струваше тогава и Оскар от „Челси“. Играчите на Раниери обаче си вдигнаха цената до небето. Най-голям прогрес направи Риад Марез, който бе избран за най-добър играч във Висшата лига“. Алжирецът бе купен от „Лестър“ за 400 000 паунда от „Льо Авър“, а сега струва... 100 пъти повече - 40 млн. На Острова се говори, че Марез е в трансферните списъци на „Барселона“ и ПСЖ. Голмайсторът Джейми Варди, който преди 6 години риташе за здраве в седма дивизия на Англия, се котира срещу 30 млн. паунда. Нападателят, който бе купен от „Флитууд Таун“ през 2012-а за 1 млн. паунда, дори е национал на Англия и почти сигурно ще участва на Евро 2016 с екипа на „Трите лъва“.

В същото време феновете на „Лестър“ готвят протести преди последните 2 гостувания на любимците им - тези на „Манчестър Юнайтед“ и на „Челси“. Причината е, че от Английската футболна федерация отказаха срещите да бъдат излъчвани на екрани на „Кинг Пауър Стейдиъм“, арената на „лисиците“.

От „Лестър“ поискаха двубоите да бъдат предавани директно, за да може повече фенове да се почувстват част от историческите срещи, които 99% ще направят тима шампион. От федерацията заявиха, че това е удар по телевизията, която държи правата.

„Не може едни хора да си плащат да гледат срещите, включително и заведенията, които разчитат на оборот, а в същото време мачовете на „Лестър“ да вървят директно и безплатно на 32-хиляден стадион“, казаха от федерацията.

Заведението 1884 Sports Bar обаче няма да има подобен проблем. Барът в град Лестър, който разполага с 1600 места, обяви - ще излъчи срещите на местния тим директно, но срещу билет от 5 паунда. В цената ще бъде включена безплатна бира или вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят