Ирена Коцева: Обвинения трябва да се слагат, когато всичко е проверено

samokov365.com

"Обвинения трябва да се слагат, когато всичко е проверено", коментира депутатката в оставка от ГЕРБ Ирена Коцева пред БТВ искането на оставката й от премиера Бойко Борисов.

Медийно разследване показа, че съпругът на Ирена Коцева е получил обществена поръчка за 60 000 лв. за доставка на нови спирки за градския транспорт в София. Зам.- кметът Любомир Христов е посетил депутатката в дома й в Самоков на гости със служебен автомобил.

"Държа да бъде направена проверка, никой не може да пуска данни в медиите, които не са доказани", коментира Коцева.

"Едно е да получиш поръчка, друго е да говорим за обществена поръчка, тогава ще се проследят публично всички договори и документи", заяви Коцева.

Тя коментира, че договорът за обществена поръчка продължава 60 месеца с неговата гаранция и ако бъде прочетен подробно, ще се види, че всички клаузи са точно очертани.

"За съжаление, тази тема не е нова за мен, въпреки че стана топ новина. Това е тема, която много често особено преди избори е ползвана от регионалните медии. Няма конфликт на интереси и няма вина", подчерта Коцева.

Според нея процедурата по поръчката за спирката е публична и може да се провери всеки етап, а освен това даже не са били показани спирките, които са били обект на процедурата.

По думите й има 3 обстоятелства – тя е депутат от ГЕРБ, мъжът й има бизнес и двамата имат приятели, като те са били „облечени по определен начин”, за да създадат обществени подозрения. В този момент ти трябва да напуснеш властовия пост, за да разберат всички, че една проверка няма да бъде повлияна по никакъв повод, обясни депутатът в оставка.

По думите й хората, които я гримирали преди ефир я попитали дали нямало начин „да измисли нещо”, като тя доразви тази тема с въпроса дали е трябвало мъжът й „да прехвърли фирмата на седмия си братовчед”, а парите да скрият в офшорка.

От думите й стана ясно, че никой не е искал оставката й като лидер на ГЕРБ в Самоков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини