18 нарушители хвана НАП-Пловдив за ден на борсата в Плодовитово

18 акта за неспазване на данъчни разпоредби издаде НАП-Пловдив само за един ден на борсата за плодове и зеленчуци край село Плодовитово. Акцията там бе продължение на тази в Първенец от миналата седмица и бе осъществена от звеното за фискален контрол и отделът за оперативни проверки в НАП-Пловдив със съдействието на полицията, която следеше за реда.

18-те нарушители са глобени заради липса на фискално устройство, неотчитане на извършени продажби, разлики в касовата наличност, незаверени касови книги, липса на придружаващи документи за произход на стоката.

Всяко едно превозно средство, влизащо или излизащо от борсата в Плодовитово бе щателно проверено от звеното за фискален контрол. На 16 МПС-ата бяха поставени пломби, а на стоката на 6 задължени лица бяха наложени обезпечителни мерки заради несъответствия между количествата, описани в документите и откритите в камионите.

Само за последните 2 акции в Първенец и Плодовитово броят на обезпеченията, наложени от звеното, нарасна на 14, а стойността им достигна 17 100 лева, като голям процент от тях вече са внесени в бюджета, похвалиха се от данъчната дирекция в Пловдив.

Оттам предупреждават, че проверките в търговията с плодове и зеленчуци продължават и че санкциите за липса на касов апарат стигат до 10 000 лева. Те пък вече са задължителни за производители, избрали да продават продукцията си на лицензирани по Закона за стоковите борси и тържища пазари като тези в Първенец, Плодовитово и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони