Тръмп призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Путин и Ердоган обещаха да довършат „Турски поток“ до края на 2019 г. Двете страни ще засилят сътрудничеството си за стабилизиране на Сирия

И уискито жертва на Брекзит без сделка Производители предупреждават за оскъпяване на напитката и проблеми с износа й

Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

18 нарушители хвана НАП-Пловдив за ден на борсата в Плодовитово

18 акта за неспазване на данъчни разпоредби издаде НАП-Пловдив само за един ден на борсата за плодове и зеленчуци край село Плодовитово. Акцията там бе продължение на тази в Първенец от миналата седмица и бе осъществена от звеното за фискален контрол и отделът за оперативни проверки в НАП-Пловдив със съдействието на полицията, която следеше за реда.

18-те нарушители са глобени заради липса на фискално устройство, неотчитане на извършени продажби, разлики в касовата наличност, незаверени касови книги, липса на придружаващи документи за произход на стоката.

Всяко едно превозно средство, влизащо или излизащо от борсата в Плодовитово бе щателно проверено от звеното за фискален контрол. На 16 МПС-ата бяха поставени пломби, а на стоката на 6 задължени лица бяха наложени обезпечителни мерки заради несъответствия между количествата, описани в документите и откритите в камионите.

Само за последните 2 акции в Първенец и Плодовитово броят на обезпеченията, наложени от звеното, нарасна на 14, а стойността им достигна 17 100 лева, като голям процент от тях вече са внесени в бюджета, похвалиха се от данъчната дирекция в Пловдив.

Оттам предупреждават, че проверките в търговията с плодове и зеленчуци продължават и че санкциите за липса на касов апарат стигат до 10 000 лева. Те пък вече са задължителни за производители, избрали да продават продукцията си на лицензирани по Закона за стоковите борси и тържища пазари като тези в Първенец, Плодовитово и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.