Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

18 нарушители хвана НАП-Пловдив за ден на борсата в Плодовитово

18 акта за неспазване на данъчни разпоредби издаде НАП-Пловдив само за един ден на борсата за плодове и зеленчуци край село Плодовитово. Акцията там бе продължение на тази в Първенец от миналата седмица и бе осъществена от звеното за фискален контрол и отделът за оперативни проверки в НАП-Пловдив със съдействието на полицията, която следеше за реда.

18-те нарушители са глобени заради липса на фискално устройство, неотчитане на извършени продажби, разлики в касовата наличност, незаверени касови книги, липса на придружаващи документи за произход на стоката.

Всяко едно превозно средство, влизащо или излизащо от борсата в Плодовитово бе щателно проверено от звеното за фискален контрол. На 16 МПС-ата бяха поставени пломби, а на стоката на 6 задължени лица бяха наложени обезпечителни мерки заради несъответствия между количествата, описани в документите и откритите в камионите.

Само за последните 2 акции в Първенец и Плодовитово броят на обезпеченията, наложени от звеното, нарасна на 14, а стойността им достигна 17 100 лева, като голям процент от тях вече са внесени в бюджета, похвалиха се от данъчната дирекция в Пловдив.

Оттам предупреждават, че проверките в търговията с плодове и зеленчуци продължават и че санкциите за липса на касов апарат стигат до 10 000 лева. Те пък вече са задължителни за производители, избрали да продават продукцията си на лицензирани по Закона за стоковите борси и тържища пазари като тези в Първенец, Плодовитово и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.