Сняг изненада туристите и хижарите в Родопите

Петсантиметров сняг изненада навръх Велики вторник туристите, запразнили още от началото на тази седмица в хотелите в Родопите в района на хижа "Здравец", местността Копривките и Бяла черква. Снежната покривка не е сериозна и не се наложи да бъдат пращани машини да чистят високопланинските пътища, което е грижа на общините Куклен, Родопи и Лъки.

Проливният дъжд в нощта на понеделник срещу вторник постепенно премина в сняг, но така и не успя да понатрупа достатъчно официално закритият ски сезон в курортите Пампорово и Чепеларе да бъде откриван повторно за великденските празници. Там снемката покривка достигна до 5-10 см. Сняг валя на почти цялата територия на Смолянска област, както и във високите планински райони от Пазарджишкия регион.

Обилните валежи и силният вятър предизвикаха десетки аварии в електропреносната мрежа и отвориха доста работа на дежурните екипи на EVN. В областните пътни управления на Пловдив и Смолян са в повишена готовност да извадят снегорините и разпръсквачите на сол и пясък, ако капризите на времето продължат и в следващите дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони