"Сити" и "Реал" не успяха да се победят, Роналдо изгледа мача от трибуните

Приключи първият полуфинал от най-силния европейски турнир - Шампионска лига. "Манчестър Сити" и "Реал" (Мадрид) завършиха 0:0 на "Етихад", а най голямата звезда на гостите - Кристиано Роналдо, изгледа мача от трибуните, като дори не беше в групата за мача, тъй като се възстановява от контузия.

Двубоят беше сравнително равностоен, като и двата отбора не успяха да създадат качествени положения. В играта и на двата тима се забелязва видима предпазливост, като се стараеха да не рискуват.

В първото полувреме най-интересното беше контузията на ключов играч на "Сити" - Давид Силва. Той получи разтежение в 40-ата минута и треньорът Мануел Пелегрини бе принуден да го замени с 19-годишният нигерийски нападател Келеши Иеаначо.

Във втората част двата отбора сравнително се откриха и започнаха да разгръщат играта си и да създават по-опасни положения пред Джо Харт и Кейлор Навас. Серхио Агуеро и Де Брюйн се отличиха с пропуски за домакините. Към 70-ата минута "Реал" показа зъби и натисна съперника си. В рамките на пет минути Хесе, Модрич и Бейл не успяха да открият резултата. В 79-ата минута Касемиро отправи удар в очертанията на вратата, а две минути по-късно, при ъглов удар Пепе стреля безрезултатно с глава.

В същинския край на двубоя, Кевин де Брюйн можеше да се окаже герой за отбора си, след като изпълни много опасен удар след фаул на Карвахал, но Навас беше на мястото си.

Мачът-реванш ще се изиграе на 4 май на "Сантяго Бернабеу".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят