Падането на полицая пред НС било инсценировка, твърдят протестиращи

Вчера на протестите пред сградата на парламента срещу промените в Изборния кодекс е арестуван Филип Николов, един от неформалните лидери на протестите, по обвинение, че е ударил полицай, разказва БТВ.

Съратници на Николов твърдят, че подобен удар не се е случил, а полицаят е паднал театрално.

„МВР лъже, защото този удар трябва да се докаже. Това не е вярно и ще се окаже, че това е институционална лъжа”, твърди Манол Глишев. По думите му протестиращите са видели необозначена кола на МВР, която е била паркирана на инвалидно място - в нея са били натрупани полицейски шапки, жилетки и палки, имала и стикер на МВР.

„Попитахме полицаите защо техен автомобил е паркирал на инвалидно място, те саркастично ни казаха да викнем КАТ, изсмяха ни се. Единствената провокация в тази ситуация беше ограничаването на правата на гражданите свободно да минат по тротоара”, твърди Иво Дошев, свидетел на инцидента.

„Реално видеоклиповете показват, че няма удар. Има някакво бутване по рамото на полицая, той прави две крачки назад, удря се в знака, оглежда се и артистично пада на земята и започва да се държи за главата”, обяснява Дошев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини