Въвеждат ограничение на движението на товарните автомобили по празниците, за да могат леките автомобили да пътуват спокойно

Утре, както и в четвъртъка преди Гергьовден на 5 май, за тези които не са слели двата празника с тези три работни дни, които има между празниците, ограничението на товарните автомобили ще бъде от 16.00 часа до 20.00 часа по първокласните пътища, по автомагистралите и по част от пътищата втори клас. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, във връзка с предстоящото пътуване за празниците, предаде БНТ, цитирана от "Фокус".

„Ще бъде ограничено движението на товарните автомобили, за да може леките коли да пътуват по-спокойно и да няма това съприкосновение между бързи и бавни в автомагистралните участъци”, посочи той. „Най-критичните участъци винаги са били изходите на столицата, независимо в коя посока. Обърнали сме внимание основнo към тези точки, за да може хората да пътуват нормално и да прекарат безпроблемно празниците”, подчерта Лазар Лазаров и допълни, че преди и по време на празниците ремонтните дейности по републиканската пътна мрежа са ограничени до минимум.

„Очакваме най-голямото натоварване да бъде по отношение на прибирането на хората, особено след втория празник. Така че и понеделника, говорим за след Великден, на 2 май и на 8 май в неделя, след Гергьовденските празници, движението ще бъде ограничено от 14.00 часа до 20.00 часа пак на товарните автомобили”, обясни инж. Лазаров.

„Имаме на изхода на София една невралгична точка и това е прохода „Владая”, където традиционно имаме много голям трафик, там е трилентов път и поради тази причина сме въвели реверсивно движение, тоест преди празничните дни изходът ще бъде в две ленти, посока Перник”, посочи той. „На 28 април и на 29 април също ще има реверсивно движение в две ленти на изход София от 8.00 часа до 14.00 часа”, каза още Лазар Лазаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини