Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Паркиран автомобил пламна внезапно

Откраднаха камион, превозващ 8 хил. билета за “Дисниленд” в Южна Калифорния

Цветанов на дискусия за новите закони за шофьорите: Защо да не сложим поне 3 камери на отсечка като София-Пловдив

Хванаха бургазлия да “готви” дрога в Сливен

Десислава Атанасова: Задължителното гласуване остава в сила без стимули и санкции

“В коалиционно управление на най-големия партньор се пада да балансира. Но всички промени в Изборния кодекс си имат автор и е хубаво да се знае кой е той. Добре е, че се проведе среща и всеки застана зад своите предложения”, каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде БНТ.

“Задължителното гласуване остава в сила, като не се предвиждат стимули и санкции за това. Ако не гласувате в два последователни избора от един и същ вид, ще бъдете заличени от избирателния списък за следващите избори и ще трябва да подадете заявление в общината”, посочи тя.

“Гласуването в чужбина ще се извършва в дипломатическите и консулските служби, ще има възможност да бъдат разкривани до 50 секции в една държава. Ако българските граждани в чужбина са достатъчно активни, ще бъдат разкривани изборни секции”, допълни Атанасова.

“Имало е случаи, когато европейски държави не допускат разкриване на секции, тъй като тяхното вътрешно законодателство не позволява. Такъв случай е Германия. Призовавам всички български граждани, където и да се намират, да бъдат достатъчно активни, така че да участват в изборния процес. Мисля, че след дебата ще се повиши интересът към вота и това ще бъде добре за страната”, заяви Атанасова.

Запазват се 31-те избирателни района и разпределението на мандатите, поясни още тя. Квадратчето “Не подкрепям никого” като част от изборната бюлетина остава. С него даваме възможност на българските граждани да покажат на всички кандидати за властови постове, че не искат да гласуват за тях. Всички последни договорки между партньорите в управлението бяха, че не трябва да влиза в изчислението на гласовете, тъй като на това се противопоставят малките партии. Този текст предстои да бъде гласуван днес, каза Десислава Атанасова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.