НС прие оставката на Ирена Коцева от ГЕРБ

Народното събрание прекрати правомощията на народния представител от ПГ на ГЕРБ Ирена Коцева като гласува депозираната от нея оставка със 119 гласа „за”, 18 – „против” и 11 – „въздържал се”, предаде "Фокус".

На 22 април заместник-кметът на Столична община Любомир Христов и депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева депозираха своите оставки, заради създалото се напрежение в сектора на столичния градски транспорт. Медийно разследване показа, че съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева е съдружник във фирма, която е спечелила обществена поръчка за 60 000 лв. за доставката на нови спирки за градския транспорт в София.

Заради създалото се напрежение в сектора на столичния градски транспорт своята оставка депозира ресорният заместник –кмет на Столична община Любомир Христов, а малко по-късно през деня го последва и народният представител от ПГ на ГЕРБ Ирена Коцева.

Любомир Христов обясни, че от началото на месец април, със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, се извършва проверка на всички обществени поръчки на „Център за градска мобилност” ЕАД, а от 22 април започна независима външна техническа експертиза на материалите, които са използвани за изработването на спирконавесите и тяхното съответствие със заложените в поръчката изисквания. На 25 април цялото ръководство на центъра за градска мобилност депозира оставките си пред Столичния общински съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини