София Владимирова и Розита Еленова са новите членове на СЕМ от депутатската квота

Народните представители избраха двама членове на СЕМ от квотата на парламента. София Владимирова от ГЕРБ и Розита Еленова от БДЦ, предаде "Фокус".

„За“ Розита Еленова са гласували 128 народни представители, „против“ 3, „въздържали се“ 3, а „за“ София Владимирова са гласували 108, „против“ 11 и „въздържали се“ 28, с което двете стават представителите на Народното събрание в СЕМ.

Розита Михайлова - Еленова е с диплома от НАТФИЗ с актьорско майсторство. Завършила е и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. В продължение на пет години е водила културно предаване по телевизия "7 дни". Работила е и в държавната администрация - пресаташе на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В момента е пресаташе на НКЖИ. Има три награди от Българското дружество за връзки с обществеността.

София Владимирова Димитрова е магистър журналист от СУ „Св. Климент Охридски“с профил „Телевизионна журналистика“. В Техническия университет в Дрезден получава допълнителна подготовка в специалност по немски език. Започва работа по специалността още като студент в БНР, а след това работи в отдел култура на вестник "Новинар". Има опит като репортер, сценарист в независима продуцентска компания. Участва в изготвяне на телевизионни програми, за които е разработвала сценарии и е участвала в творческите процеси по създаването им. В периода 2010-2013 е била член на СЕМ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика