400 чувала с боклуци събраха горските в Търговищко

За по-малко от месец горските служители в Търговищко почистиха нерегламентирани сметища и събраха 400 чувала с боклуци от поляни, пътища и защитени местности. Снимка: Горско стопанство-Търговище

400 чувала с боклуци събраха от горски масиви и защитени местности служителите на Държавно горско стопанство в Търговище.

Уборките продължиха близо месец с участието на целия личен състав. Разчистени са 9 локални нерегламентирани сметища. Съвместно с работници от кметствата е организирано почистването на микросметища край 10 села, както и в горски територии.

"Най-често замърсяванията са край горски пътища и републиканската мрежа, граничещи с горски територии. При извършените акции по почистване бяха събрани разнородни боклуци - от пластмасови опаковки до строителни отпадъци", коментира директорът на ДГС "Търговище" инж. Васил Василев.

Сериозно замърсяване е имало и в районите, където има чешми и кътчета за отдих. Много боклуци са събрани от защитените "Божур поляна" и "Марина дупка", която е част от Националната екологична мрежа НАТУРА 2000.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони