Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Зоран Заев: Македония и Гърция ще намерят достойно решение на спора за името

Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Дженифър Лорънс работи по документална поредица за сексуалния тормоз

Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Структури на ДПС-Шумен искат оставка на новия лидер Айсел Руфат

Айсел Руфат каза, че не приема мотивите на общинските лидери

Председателите на шест общински структури на ДПС в Шуменско /Смядово,Хитрино, Велики Преслав, Върбица, Шумен и Ксапичан/ от общо 10 искат оставката на новоизбрания областен лидер Айсел Руфат. Дамата оглави движението в един от най-силните региони точно преди месец, а сега 15 души общински лидери, кметове, членове на областния съвет, излизат с декларация и обявяват “несъгласие с неадекватното представляване на Областния съвет, еднолични решения и несъобразяване с решенията на колективното тяло”.

Депесарите сочат, че е издигнат кандидат за председател на ДПС, без да е взето решение на областен съвет и така Шумен липсвал от списъка с подкрепилите кандидатурата на Мустафа Карадайъ. “Ние подкрепяме Карадайъ”, категорични бяха лидерите на структури в Хитрино, Велики Преслав, Смядово, Върбица и Шумен.

Според тях има подмята на членове в ЦС на ДПС, защото на областен съвет е взето решение, което е подменено в деня на конференцията. Така вместо Азиз Садула /общински лидер на ДПС-Шумен и Мустаджан Шабан /лидер на ДПС-Велики Преслав/ в централния орган влизат Сунай Садък и Турхан Каракаш, който изгуби кметските избори в община Никола Козлево.

“Настояваме за оставката й, декларираме, че долуподписаните няма да участват в заседания на областния съвет до подаването й”, казаха деклараторите. Те поясняват, че областният съвет се състои от 33-ма души, нужни са 22-ма за кворум, а при неучастие на 15, той е невъзможен. Според тях, изходът е насрочване на конференция или временно назначаване на някой, който може да представлява ДПС-Шумен.

“Не сме от вчера в ДПС, искаме да бъдем в ДПС, да работим за тази кауза, но по ясни правила”, настояха деклараторите. Според тях Руфат не може да бъде обединител. След представяне на декларацията пред медиите в сряда, общинските лидери казаха, че тя ще стигне до централата и всички органи на движението.

“Не мисля да подавам оставка, не споделям техните мотиви. Приемам действията им като тест, защото съм нов председател”, каза Айсел Руфат пред “Труд”. Тя обясни, че не решава кой да влезе в ЦС, а всички предложения за членове на ЦС на ДПС, са били обобщени от нея и предадени в централата. Колкото до кандидатурата на Карадайъ, тя е била обсъждана на председателски съвет при почетния председател. Руфат я подкрепя.

Тя напомня, че за да искат нейната оставка, председателите на общинските структури трябва да имат решения на общинските си съвети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.