Какво е общото между Принс и Майкъл Джексън?

Ако сте живели през 80-те години на 20 век със сигурност сте били фен или на Принс или на Майкъл Джексън. А най-често – и на двамата. Те са едни от първите афро-американци, чиито видеоклипове са били излъчвани по MTV. Уважение или омраза е имало обаче между тях?

Съперничеството между двамата е очевидно. В албума си “Musicology” Принс има текст, който гласи „And Eye ain’t never had my nose done/That’s the other guy” (И не съм си правил операция на носа/Това е другия мъж). Джексън от своя страна никога не е казвал нещо лошо за Принс, но той по принцип не е говорил против никого. При всички случаи историята на музиката не познава други двама съперници от такъв ранг. Те обаче имат и много общо помежду си.

И Майкъл и Принс са родени през 1958г. в САЩ. И двамата са много провокативни личности, като расата и сексуалността им е постоянно в полезрението на медиите. „Черен ли съм или бял/хетеросексуален ли съм или гей?” пее Принс в песента си „Controversy”. В култовата си песен „Black or White” Майкъл пее „Няма значение дали си черен или бял”.

Друго общо между тях е, че и двамата музиканти са били част от Свидетелите на Йехова.Освен това едно от децата на Майкъл се казва Принс. Много вярват, че Кралят го е кръстил на колегата си.

Малко хора знаят, че хитовата песен на Майкъл Джексън „Bad” първоначално е щяла да бъде дует между двамата изпълнители. В интервюта Принс коментира, че не е искал двамата да пеят песен, в която фигурира изречението “Your butt is mine”. Само четири думи са спрели нещо, което можеше да бъде най-великия дует в историята на популярната музика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица