Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Проверки на БАБХ преди празниците установиха неясна или липсваща маркировка на агнешко месо и неспазен температурен режим

“До момента за констатираните нарушения имаме връчени 20 предписания и около 20 акта за административно нарушение”, коментира д-р Силвия Каменова, главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните- София след извършени проверки в търговски обекти, във връзка с предстоящите празници, предаде “Фокус”.

„Имаме и затворен обект, спряна експлоатация поради лоша хигиена, нерегламентирана дейност, нарязване на агнешко месо и предлагане без да регламентирано това в удостоверенията за регистрация, изтекла здравна книжка”, допълни тя.

„Най- често срещаните нарушения са неясна маркировка на агнешко месо, липса на такава, липса на придружаващи документ и не спазен температурен режим”, обясни Силвия Каменова. По думите й, това което трябва да гледат потребителите при посещението си в един обект са етикетите на продуктите.

„Проверките продължават до 10 май, след Гергьовден приблизително още няколко дни, за да видим тогава това месо, което остане къде ще се реализира, дали ще бъде насочено за унищожаване, дали биха си позволили търговците да предлагат месо, което е с изтекъл срок на годност, около тези празници проверките са изключително засилени”, посочи д-р Каменова.

„По време на самите празници ще има дежурни инспектори, които ще отговарят на сигнали на гражданите и ще извършват проверки”, каза още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.