Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

На 20-о място сме по бюджет за отбрана в ЕС Средните разходи за военнослужещ в съюза са 329 евро, а у нас - 93 евро

Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Всеки трети живее в дом без канализация Безплатна вода за бедните предвижда нов Закон за ВиК

Няма да се намери решение за името на Македония, заяви гръцкият министър на отбраната

Крадла обра храма към приюта на отец Иван Ако не се разкае, ще я постигне Божието възмездие

Рамуш Харадинай поиска от Ватикана да признае Косово като независима държава

МОН и БАН в спор за задача от матурата по БЕЛ за 12 клас

Борислав Сарафов: Открихме няколко хиляди лева и незаконен пистолет в касата на шефа на КАТ-Благоевград

Задържаният за блудство в столичното 17-о училище заплашил жертвите си да мълчат

Групите FACES и SOUNDFULL също потвърдиха участие в бургаския Джулай

Китайци правят завод за камиони у нас

Предупреждение за “зомби инвазия” стресна американско градче

Промени в организацията на движението в София за провеждане на тържествено шествие на 24 май

Проверки на БАБХ преди празниците установиха неясна или липсваща маркировка на агнешко месо и неспазен температурен режим

“До момента за констатираните нарушения имаме връчени 20 предписания и около 20 акта за административно нарушение”, коментира д-р Силвия Каменова, главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните- София след извършени проверки в търговски обекти, във връзка с предстоящите празници, предаде “Фокус”.

„Имаме и затворен обект, спряна експлоатация поради лоша хигиена, нерегламентирана дейност, нарязване на агнешко месо и предлагане без да регламентирано това в удостоверенията за регистрация, изтекла здравна книжка”, допълни тя.

„Най- често срещаните нарушения са неясна маркировка на агнешко месо, липса на такава, липса на придружаващи документ и не спазен температурен режим”, обясни Силвия Каменова. По думите й, това което трябва да гледат потребителите при посещението си в един обект са етикетите на продуктите.

„Проверките продължават до 10 май, след Гергьовден приблизително още няколко дни, за да видим тогава това месо, което остане къде ще се реализира, дали ще бъде насочено за унищожаване, дали биха си позволили търговците да предлагат месо, което е с изтекъл срок на годност, около тези празници проверките са изключително засилени”, посочи д-р Каменова.

„По време на самите празници ще има дежурни инспектори, които ще отговарят на сигнали на гражданите и ще извършват проверки”, каза още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.