Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Паркиран автомобил пламна внезапно

Откраднаха камион, превозващ 8 хил. билета за “Дисниленд” в Южна Калифорния

Цветанов на дискусия за новите закони за шофьорите: Защо да не сложим поне 3 камери на отсечка като София-Пловдив

Хванаха бургазлия да “готви” дрога в Сливен

Автобус без шофьор се движи из Дубай

Автобус без шофьор започна да се движи по улиците на град Дубай, ОАЕ, съобщи в Twitter премиерът на ОАЕ и емир на Дубай, Мохамед бин Рашид Ал Мактум, предава БТВ.

“Дубай е световен образец на град на бъдещето и се превръща в най-голямото място за развитие на технологии, разработване и внедряване на самоуправляем транспорт”, пише емирът под снимка на “умен” автобус, предназначен за десет пътници.

Всеки, който има желание да се повози безплатно на автобуса без водач, може да го направи. Той е оборудван със система от сензори и модерни средства, гарантиращи безопасността на пътниците. По време на движение, автобуса предава предупредителни лазерни сигнали, че не се управлява от човек.

В случай на успешно преминаване на изпитанията, правителството на Дубай ще закупи такива автобуси, които ще се използват за превозване на туристи по време на международното промишлено изложение “Експо”. То ще се открие в Дубай през 2020 година.

Новата стратегия за развитие на транспорта в Дубай предвижда към 2030 г. поне една четвърт от автобусите в града да се заменят със самоуправляващи се.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.