Изтича срокът за данъчната томбола в Търговище

3 май е последният ден, в който данъкоплатците в Търговище могат да се включат в томболата за предметни награди, съобщиха от общината. Тогава изтича срокът за плащане с отстъпка от 5% на местните данъци върху недвижимите имоти и превозните средства, както и такса смет за 2016г.

Предплатилите целия дължим годишен размер могат да участват в разпределянето на 40 предметни награди. Това са микровълнови, прахосмукачки, пекарни и други.

Най-съвестните данъкоплатци, които ще бъдат възнаградени, ще бъдат определени чрез жребий, който се тегли в присъствието на нотариус.

Останалите граждани, които плащат поетапно задълженията си, могат да направят вноска до края на юни и окончателно издължаване до края на октомври, припомниха от администрацията.

Задълженията могат да се платят в брой или чрез ПОС терминални устройства на касите в отдел „Местни данъци и такси” в Центъра за административно обслужване на общината. Това може да стане също безкасово по банковите сметки на общината, чрез Изипей /Easypay/ и в пощенските станции.

Информация за дължимите данъци се дава на място в отдела, по телефоните и на интернет страницата на община Търговище, чрез издаден код за проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини