Съветниците от БСП в Търново алармирали премиера за строеж на блок в школски двор

Общинските съветници от БСП във Велико Търново са алармирали премиера Бойко Борисов за строителството на 6-етажен блок в двора на местната Природо-математическа гимназия /ПМГ/ "Васил Друмев". Отвореното писмо е изпратено още до главния прокурор, омбудсмана, председателя на Народното събрание, шефове на парламентарни групи и комисии, до националните медии.

В писмения сигнал социалистите подчертават, че игрището на елитното училище е превърнато в строителна площадка. "Предприехме това, защото всички наши опити да предотвратим строителството се оказаха безуспешни. През 2010 г. Общинският съвет взе решение, с което препоръча на тогавашния кмет да отчужди терена и да обезвъзмезди собствениците. Това обаче не се случи през годините и се стигна до абсурдната ситуация", обясни председателят на групата на червените Валентин Ламбев.

Той допълни, че в школския двор ще бъде издигната 18-метрова кооперация. "В момента учениците вместо да спортуват са принудени да заобикалят багери, тухли, цимент, строителна техника", коментира Ламбев. Той поясни, че сигналът е адресиран до Бойко Борисов в качеството му на лидер на ГЕРБ.

В сигнала е приложен откъс от протокола от заседанието, на което е взето въпросното решение, с което се препоръчва отчуждаването на имота. От него е видно, че общинските съветници от ГЕРБ категорично застават против застрояването.

"Пред отговарящата за местната власт във Велико Търново ПП ГЕРБ в случая има две възможности- да запази спортната площадка на училището или да среже лентата на една нова частна жилищна кооперация. Според нас първата възможност е по- добрата. Тя съответства и на обществения ангажимент на ГЕРБ. А според вас?", питат местните парламентаристи от БСП в писмото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони