"Алкомет" дари на болницата в Шумен апаратура за 70 000 лв.

Клиничната лаборатория в шуменската болница получи дарение от фирма "Алкомет" нова апаратура за прецизни изследвания

Клиничната лаборатория на болницата в Шумен вече ще изследва пациентите с апаратура от ново поколение - Автоматичен биохимичен анализатор. Капацитетът му е 400 проби на час, с възможност за обработка на 80 проби едновременно, включително и 22 спешни. Апаратът прави 130 възможни теста, с опция за изследване и за наркотични вещества. Има модерен интерфейс с възможност в реално време да се следят анализите на пациентите.

Дарението е от фирма "Алкомет"-Шумен и бе връчено в сряда от Фикрет Индже, председател на надзорния съвет на дружеството. Управителят на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов благодари за поредния жест на човечност от страна на фирмата. "Техническите характеристики на апаратурата са гаранция, че резултатите от лабораторните изследвания ще имат изключителна клинична достоверност, ниска себестойност и по този начин ще подобрим грижата за пациента. Когато се дарява за лечение, което изисква екзактна диагностика, това е свещен акт, който няма как да не донесе радост и късмет на дарителя", каза лекарят.

"Това е наша социална отговорност. Партньорството ни ще продължи. Силно се надяваме нивото на българското здравеопазване да стигне нивото на европейското", каза Индже. Той обеща лично да тества възможностите на новата апаратура.

"Алкомет" предостави на болницата и Автоклавируема бормашина за отделението по "Ортопедия и травматология". Общата стойност на дарението е за 69 846 лв. То е най-голямото получавано до момента от шуменската болница, каза д-р Атанасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони