Хомеопатията губи лечебни свойства до техника

На разстояние не по-малко от 50 см от мобилни телефони, телевизори и лаптопи трябва да се съхраняват хомеопатичните лекарства. Причината е, че в противен случай започват да губят лечебните си ефекти заради вредното лъчение на техниката. Действието на хомеопатията е качествено, а не количествено, обясняват специалисти.

Тези препарати се поставят под езика, където има богато кръвоснабдяване и много бързо активното вещество може да проникне в организма.
Некачествената храна в ежедневието, липсата на физическа активност, хроничният стрес и насищането със синтетични лекарства потискат имунитета и хормоналната система. Намалява и жизнеността на организма и ставаме по-податливи към различни остри или хронични заболявания, посочи пред “Труд” д-р Василка Юрукова, специалист по вътрешни болести, хомеопатия и шуслерова терапия.

Хомеопатичните лекарства представляват силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения, тъкани, метали, които имат специфичното действие, характерно за веществото, от което са получени. Източниците на хомеопатични лекарства са 65% растения, 5% животни и 30% минерали.

Алтернативната медицина все повече набира скорост в ежедневната борба с болестите и е предпочитана от много култури. Хомеопатията в ниски разреждания е метод, с който може да лекуваме хронични заболявания, както и да използваме за домашно лечение като първа помощ при остри състояния до срещата с лекаря, обясни д-р Юрукова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве