Силната музика предразполага към нездравословно хранене

Аудиенцията на Бойко Борисов при папа Франциск в снимки

САЩ прехвърлят стотици танкове и бронирани машини в Източна Европа

Рок версия на „Шушана“ набира популарност в социалните мрежи

Общинските дружества в Търново реализирали печалба от общо 49 000 лева Данните за първото тримесечие на годината ще се обсъждат на сесия на Общинския съвет

Мъж заблудил трима, че ще им продаде коли и взел капаро

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Предизвикателствата пред земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания

Големите земеподобни планети са приспособени за по-дълъг живот

ЕК предлага нови правила за акцизите върху алкохола

Папа Франциск прие поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България (СНИМКИ)

​Италиански бор на 1230 години е най-старото дърво в Европа

Холандия и Австралия ще търсят отговорност от Русия за свалянето на полет МН17 над Източна Украйна през юли 2014 г.

Кола с българска регистрация ударила умишлено друг автомобил на булевард в Брюксел

Първите стъпки към радостта и успеха начертаха за абитуриентите в Лом

Арестуваваха турски рапър за “подстрекаване към употреба на наркотици”

Рекордните 9000 проби на вина от 55 държави представят в Пловдив

23-ото издание на “Concours Mondial de Bruxelles” е от 29 април до 1 май

Рекордните 9000 проби на вина от 55 държави ще бъдат представени на “Concours Mondial de Bruxelles 2016”, който за първи път ще се проведе в България от 29 април до 1 май в Международния панаир в Пловдив. Съревнованието на такъв брой вина от цял свят е прецедент в 23-годишната история на престижния международен конкурс, твърдят организаторите. Рекорден е и броят на българските вина, които се включват в конкурса. Над 260 проби на родни производители ще бъдат дегустирани от международното жури. През 2015 г. техният брой е бил 80, а 42 % от тях спечелиха златни и сребърни отличия и регистрираха своеобразен рекорд за българския винен бранш.

В дегустационните комисии на най-престижния в бранша конкурс на планетата ще се включат 320 водещи еножурналисти, сомелиери, търговци на вино и енолози от 52 държави. 40 от тях са българските дегустатори. В подготовката на мострите за конкурса участват 36 изключителни професионалисти – български енолози. Събитието ще се обслужва от сомелиери от УХТ-Пловдив, водени от заместник-ректора проф. д-р инж. Йорданка Алексиева. “България се представя на Concours Mondial de Bruxelles 2016 както с най-добрите си вина, така и с изключителни професионалисти, които са членове на международното жури”, коментират от Националната лозаро-винарска камара. Конкурсът не помни такъв интерес от страна на участници и на членове на журито, които имат желание да посетят български винарски изби. Над 30 винопроизводители ще посрещнат представители на дегустационната комисия. Родните винарски изби ще бъдат посетени както по време на винения фест, така и в постконкурсни турове. Фактът, че престижният конкурс съвпада с най-светлия християнски празник – Великден, се коментира от организаторите като знак, че България ще възкръсне на световната винена карта, а родното винарство ще възкреси имиджа си на световната сцена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.