Митниците хванаха 22 хил. контрабандни хапчета за "вдигане на самолета"

Снимка: Агенция "Митници"

Mитническите служители нa "Капитан Андреево" конфискуваха 4470 блистера с 21 820 таблетки лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Хапчета са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в България от Турция. Камионът е с чуждестранна регистрация, управляван от турски гражданин.

Той декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Германия, през България.

При извършената проверка на товарния автомобил, митническите служители откриват в кабината на шофьора два кашона с лекарствени продукти завити с одеала. Установено е, че кашоните съдържат 1970 блистера с 11 820 таблетки лекарствен продукт „Vegaxes 130" и 2500 блистера с 10 000 таблетки „ Vega 100".

Част от опаковките са без обозначен производител, а на други е посочен производител от Индия. По състав и двата лекарствени продукта са от типа на стимулантите на половата мощ. Шофьорът на камиона е посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги е закупил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия, също на черния пазар.

Контрабандните лекарствени продукти са задържани. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право