Съдят уличен сараф, пробутал стара столевка на немски журналист

37-годишен уличен сараф ще бъде съден на 20 юни в Районния съд във Варна за измама на немски журналист, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Потърпевшият Петер А. пристигнал миналата есен с колеги да прави филм за курорта Златни пясъци. На 10 септември журналистите отишли да разгледат Катедралата. Пред входа й се въртял обвиняемият Михаил А., който дебнел клиенти. Щом видял чужденците, веднага предложил да им обмени пари при курс 2 лв. за евро. Петер се съгласил и дал на дилъра 2 банкноти по 20 евро и една от 10 евро, срещу които получил една излязла от обращение столевка. Потърпевшият разбрал, че е измамен, след като опитал да купи цветя от пазарчето до Катедралата. Продавачката му обяснила, че държи в ръцете си невалидни пари и за доказателство му показала нова 100-левова банкнота.

Колегите на Петер заснели сцената и решили да направят свое разследване. На следващия ден се върнали в района и открили Михаил на "работното" му място в компанията на друг мъж. Петер поискал сметка от дилъра, който му дал 10 банкноти по 10 лв. и обявил, че не иска да има неприятности. Придружителят му обаче се подразнил от спора, счупил бутилка и започнал да заплашва с нея журналиста. Преводачът на немците веднага подал сигнал в полицията и след минути сарафът бил задържан.

Той е с основно образование, с чисто до момента досие и не се признава за виновен, уточниха от прокуратурата. Ако съдът го признае за такъв, го чакат до 5 г. лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право