Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Александър Сиди за гей билбордовете: Далавера за 200 хиляди евро

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 декември 2018

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Директорът на СДВР: Полицаят, който беше блъснат от автомобил, е без опасност за живота

Местят трамваите по столичния булевард „Скобелев“

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Ивайло Касчиев, КЕВР: През годините ВиК мрежите не са поддържани адекватно и често аварират

37-ият български контингент пое задълженията си в Афганистан

Водата поскъпва от 1 януари Вдигат цената в София с 20 ст. за кубик

Предават на съд квесторите на КТБ (обзор) Ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лв.

Пак лов на гюленисти в турската армия – арестуват 64 души от сухопътните войски и жандармерията

Русия: Новата украинска църква се използва за политически цели

Шефът на лекарския съюз: Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница

София с 48 км метро и 172 нови автобуса (обзор) Най-мащабната модернизация на транспорта е заложена в бюджета за 2019 г.

Д-р Ервин Прьол към Вежди Рашидов: Културното сътрудничество с България е много важно за нас

Снимка: Пресцентър на Министерството на културата

По време на разговора ни с българския президент Росен Плевнелиев днес подчертахме, че ние искаме да разширяваме културното сътрудничество с България и присъствието сега сред нас на българския министър на културата показва това. С тези думи министър-председателят на Федерална провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол отбеляза значението, което Долна Австрия отдава на културните си взаимоотношения с България. Това бе отбелязано по време на изявленията на българския президент Росен Плевнелиев и на министър-председателя д-р Прьол след срещата им на четири очи.

Днес министър Вежди Рашидов се присъедини към официалната делегация на президента Плевнелиев, който е на посещение в Австрия, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Дългата история на взаимоотношенията между България и Австрия, както и християнската религия, свързват дълбоко двете държави, а българската изложба „Блясъкът на Изтока – християнско изкуство от България“, която ще бъде открита по-късно днес в манастира Клостернойбург, е непосредствен израз на българо-австрийските задълбочени духовни контакти.

По-рано днес министър Рашидов се срещна с Барбара Шварц, министър на образованието, социалната политика и европейските въпроси на Долна Австрия, както и с Карл Айгнер, директор на Музея на Долна Австрия. По време на разговора Вежди Рашидов договори за 2019 г. обмен на изложби между Националната галерия на България и Музея на Долна Австрия. Министър Барбара Шварц подкрепи идеята на Вежди Рашидов, като посочи, че размяната на експозиции може да се осъществи в рамките на Дунавската стратегия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.