23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Истината vs. Истерията За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Д-р Ервин Прьол към Вежди Рашидов: Културното сътрудничество с България е много важно за нас

Снимка: Пресцентър на Министерството на културата

По време на разговора ни с българския президент Росен Плевнелиев днес подчертахме, че ние искаме да разширяваме културното сътрудничество с България и присъствието сега сред нас на българския министър на културата показва това. С тези думи министър-председателят на Федерална провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол отбеляза значението, което Долна Австрия отдава на културните си взаимоотношения с България. Това бе отбелязано по време на изявленията на българския президент Росен Плевнелиев и на министър-председателя д-р Прьол след срещата им на четири очи.

Днес министър Вежди Рашидов се присъедини към официалната делегация на президента Плевнелиев, който е на посещение в Австрия, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Дългата история на взаимоотношенията между България и Австрия, както и християнската религия, свързват дълбоко двете държави, а българската изложба „Блясъкът на Изтока – християнско изкуство от България“, която ще бъде открита по-късно днес в манастира Клостернойбург, е непосредствен израз на българо-австрийските задълбочени духовни контакти.

По-рано днес министър Рашидов се срещна с Барбара Шварц, министър на образованието, социалната политика и европейските въпроси на Долна Австрия, както и с Карл Айгнер, директор на Музея на Долна Австрия. По време на разговора Вежди Рашидов договори за 2019 г. обмен на изложби между Националната галерия на България и Музея на Долна Австрия. Министър Барбара Шварц подкрепи идеята на Вежди Рашидов, като посочи, че размяната на експозиции може да се осъществи в рамките на Дунавската стратегия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.