Постоянен арест за студента Венцислав, който уби 16-годишната Деси

Окръжният съд във Велико Търново постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за студента от Горна Оряховица, който преди два дни уби 16-годишна ученичка.

Венцислав Атанасов бе арестуван в нощта срещу вторник след като сам отишъл в полицията и се предал. Пред униформените 22-годишният студент по икономика във ВТУ казал: "Извърших тежко престъпление. Убих приятелката си".

Зверската саморазправа се разиграла около 23 часа на фаталния 25 април в наследствена къща на родителите на момичето в горнооряховското село Правда. Венцислав и 16-годишната му приятелка Десислава Ганева имали връзка от няколко месеца. Младежът страдал от болезнена ревност. Той смятал, че момичето продължава да поддържа контакт с предишния си приятел. По време на срещата, той пил вино, а след това посегнал и към бутилка с бира. Под въздействието на изпития алкохол Венцислав изпаднал в ярост.Грабнал от колата си ластик за прикрепване на багаж , нахвърлил се върху девойката и омотал примката около врата и. След минути девойката издъхнала.

При разпитите студентът направил пълни самопризнания. В съдебната зала в срадя той бе доведен под засилена охрана и окован с вериги на краката.

Наблюдаващият прокурор Илиян Благоев настоя пред съда делото да се гледа при закрити врати. Държавният обвинител се мотивира, че по време на заседанието ще бъдат изнесени лични данни на определени лица и ще се цитират факти от интимния живот на обвиняемия и мъртвото момиче. "Освен това разследването продължава и оповестяването на информация по казуса не би било в интерес на делото", каза прокурор Благоев.

Становището му бе подкрепено и от служебния защитник на Венцислав-Росен Илиев.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че именно Венцислав е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от държавното обвинение. Съществува и реална опасност той да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Извършеното деяние се отличава с висока степен на обществена опасност, поради което съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд .

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право