Няма Роналдо, няма голове

Първият полуфинален мач в Шампионската лига между „Манчестър Сити“ и „Реал“ (Мадрид) завърши 0:0. Резултатът показва, че няма ли го Кристиано Роналдо на терена, няма голове. Голямата звезда на кралския клуб не взе участие в двубоя и остава под въпрос за реванша на „Бернабеу“ на 4 май. Португалецът все още се възстановява от разтежение на бедрото, но заяви, че ако това беше финал, той щеше да е на терена.

„Така е разумно - каза Роналдо. - Ще изчакам следващия мач. Ако това беше финал, щях да играя.“

Роналдо е и най-ефективният футболист в Шампионската лига този сезон. В 10 мача той е вкарал 16 гола и е подал за други 4. В негово отсъствие, съотборниците му не успяха да пробият противниковата врата. Стражът на домакините Джо Харт и веднъж гредата попречиха на гостите да вкарат. Мениджърът на „Реал“ - Зинедин Зидан, ще решава дали да рискува с пускането на Роналдо в реванша. Според вестник „Ас“ щабът на „белия балет“ ще чака буквално до деня на мача, за да вземе крайно решение. Зидан, който отново напусна терена с разпрани панталони, предупреди, че „Сити“ няма да се предаде на „Бернабеу“ без бой.

„Кристиано почувства нещо на последната тренировка, това е - каза Зидан. - Не искахме състоянието му да се влоши. Сега ни предстои реванш на наш терен и знаем на какво сме способни у дома, но въпреки това шансовете са 50 на 50 и битката ще е до последно. Това е полуфинал в Шампионската лига и знаем, че няма как да е лесно.“

Лоша новина сполетя колегата му в „Сити“ - Мануел Пелегрини. Атакуващият халф Давид Силва, който бе сменен поради контузия, няма да може да играе на реванша в Испания.

„Той е ударен в бедрото и няма да се възстанови за една седмица - каза Пелегрини. - Не съм доволен от равенството, защото изиграхме един много интензивен мач и се защитавахме добре. Не мисля, че сега „Реал“ е фаворит.“

Кралският клуб отново ще разчита на крепостта „Бернабеу“. Тази година тимът има 5 домакински мача и 5 победи на своя стадион в турнира, а головата разлика плаши - 18:0. „Реал“ вкарва средно по 3,6 попадения на мач. „Гражданите“ също респектират. От 5 гостувания този сезон в Шампионската лига имат 3 победи, 1 равенство и 1 загуба, головата разлика е положителна 9:6.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят