Изхвърлят Сако за 2 години от футбола

Защитникът на „Ливърпул“ и френския национален отбор Мамаду Сако ще бъде изхвърлен за 2 години от футбола заради употреба на забранени вещества. 26-годишният футболист имаше право да обжалва резултатите от допинг теста, но реши да не го прави и да приеме наказанието си. Така той ще пропусне европейското първенство в родината си и няма да може да помогне на „Ливърпул“ в полуфиналите на Лига Европа. Тази вечер неговите съотборници играят първия си мач срещу „Виляреал“.

Мениджърът на английския тим Юрген Клоп е лишен от Сако, но отново ще разчита на Кристиан Бентеке. Нападателят ще се завърне в игра, след като вече е напълно възстановен от контузията, която получи през март. Това ще е огромен плюс за „Ливърпул“, тъй като Дивок Ориги няма да вземе участие в мача заради травма от дербито срещу „Евертън“ миналата седмица.

В другия полуфинален мач в Лига Европа се изправят „Шахтьор“ и „Севиля“. Крилото на испанците Хосе Антонио Рейес претърпя операция от апендисит и пропуска двубоя. 32-годишният бивш национал на Испания ще бъде извън терена една седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят