68-годишна от Нова Загора е била измамена с 3680 лева

68-годишна жена от град Нова Загора е станала жертва на измама, след като е въведена в заблуждение, че ще помогне на органите на реда да заловят телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на МВР - Сливен.

Вчера, пенсионерката получила обаждане на стационарния телефон от мъж, който се представил за г-н Стоянов, началник на криминална полиция в Нова Загора. Той обяснил, че полицията е заловила група лица, които разполагали със списък с телефонни номера, между които и нейният номер и най-вероятно ще и се обадят. По същото време звъннал мобилният й телефон, обадил се непознат мъжки глас, който я заплашил с убийство, ако не даде всичките си спестявания и златни накити. Трябвало да ги остави в автомобилна гума пред дома си.

Докато разговаряла по мобилният телефон, мнимият полицай Стоянов продължавал да стои на другата линия. Той успокоил жената, че районът е обграден от полиция и я посъветвал да предаде всичките си пари като ги остави на посоченото от извършителите място. Измамникът я уверил, че извършителите ще бъдат заловени, а парите върнати. Тя поставила сумата от 3680 лева в плик, занесла ги на уговореното място и се прибрала.

Малко по-късно се опитала да се свърже с мъжа, който се представял за Стоянов и разбрала, че е измамена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони