Министър Ивайло Московски обеща на превозвачите, че ще се спазят всички ангажименти към тях

"Всички ангажименти, които сме поели към вас, ще бъдат спазени", каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на среща на представители на различни браншови организации на превозвачите, на която се обсъжда как споделеното пътуване предизвиква появата на сив сектор в сферата на пътническите превози, предаде „Фокус” .

Във връзка с поетия ангажимент да се оптимизира и коригира Националната транспортна схема министър Московски посочи, че ще бъде спазен срокът от 3 месеца. Ако, обаче, става дума за чисто нова транспортна схема, ще помолим да редактираме срока, уточни министърът.

„Предлагам да се направят най-належащите корекции към момента, за да има все пак някакъв работещ механизъм. Хубаво е да се обмисли дали тя да остане на 3 нива – републиканска, областна и общинска. Дали няма да е по добре да се премине към двустепенна схема, и част от републиканската да обслужва на областно ниво, но нека това да бъде процес на дебат между нашите експерти и вас”, каза министър Московски.

Относно процеса на категоризация на автогарите, транспортният министър заяви, че окончателно остана да се категоризират 3 типа автогари, на които след това да се направи ценовата методика за определяне на таксите. "Ще бъде съобразено по брой на жителите на населени места”, съобщи министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес