Валери Симеонов поискал от премиера отзоваването на Надежда Нейнски като посланик в Турция

Председателят на Патриотичния фронт Валери Симеоноа каза, че е предложил на премиера да отзове посланика в Турция Надежда Нейнски, защото, по думите му, тя защитавала турски интереси, предаде БТВ.

Вероятно това е реакция на коментара на посланика, която каза преди седмица, че не може една националистическа формация да определя дневния ред на държавата.

„От каква позиция дава тя тези оценки? Тя посланик на България в Турция ли е или е посланик на Турция в България? С това си поведение Надежда Нейнски защитава интересите на турската държава и трябва да бъде отзована”, категоричен бе Симеонов.

Той поясни, че днес ще бъде гласувано от депутатите да се откриват секции в чужбина във всички градове с население над 1 млн. души.

„Ще бъде приет също и текст, съобразно който българските граждани в чужбина ще гласуват в посолства и консулства, но за Европейския съюз няма да има ограничение на секциите”, каза Симеонов.

Той добави, че няма ограничение колко секции могат да бъдат открити в посолствата и консулствата, може да се открие 1 може и 10.

„Правим всичко това, за да спрем гласовете от Турция. В ЦИК има представители на ДПС, преди време бяха заедно с БСП и състава на ЦИК е доминиран от тези две партии. Става въпрос за договореност – няма да ни закачате, а ние ще подкрепяме вашето управление”, смята Симеонов.

Прогнозата на патриота е, че ДОСТ ще получат повече гласове от ДПС на предстоящите изобри.

„По същия начин се случи с партията на Корман Исмаилов и Мария Капон, но се видя, че няма перспектива за тази партия и спряха”, допълни Симеонов.

„Никой не наказва българите в чужбина да не гласуват. По този начин скочи агитката на Радан Кънев и това не му прави чест. Според мен, той организира тази шепа хора в България”, допълни Симеонов.

Председателят на Патриотичния фронт добави, че квадратчето „не гласувам за никого” ще присъства в бюлетината, но гласовете няма да бъдат смятани към реалните.

„Тези гласове няма да влизат и при определяне на субсидиите на партиите”, обясни той.

Поясни и че от ПФ са внесли и предложение за намаляване на партийната субсидия на половина.

„Има много полезни неща в новия Изборен кодекс – забранихме агитацията на майчин език, забранихме религиозната агитация. Доволен съм, че голяма част от предложенията на ПФ бяха приети”, позитивен бе Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика