Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Пазарът залят с новозеландско агнешко за Великден

Снимка: Веселина Ангелова

Пазарът е залят с дълбоко замразено новозеландско агнешко за Великден. Това обяви публично във Велико Търново Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на синтетична популация “Българска млечна”.
Той разкри, че търговците размразяват вносното месо и го пръскат със специални препарати, за да изглежда прясно и свежо и след което се предлага като охладен продукт.

“Проблемът е не само български, целият Европейски съюз е потърпевш. Новозеландското месо е по евтино и се внася по 2,5 евро килограма, което е два пъти по-евтино от родното производство”, подчерта Караколев.

Той посъветва потребителите да изискват от търговците информация дали месото, което купуват, е българско. “За да различим местния продукт, купувачът трябва да търсим върху него печат с надпис “БГ”, обясни Симеон Караколев.

Той информира, че около 6 лв. е цената за килограм живо тегло агнешко. Реалната цена на месото, което купуваме в магазина, е около 12 лева за килограм. Според експертите всичко, което се предлага на по-ниска от тази стойност, не е качествено.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.