Пазарът залят с новозеландско агнешко за Великден

Снимка: Веселина Ангелова

Пазарът е залят с дълбоко замразено новозеландско агнешко за Великден. Това обяви публично във Велико Търново Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на синтетична популация "Българска млечна".
Той разкри, че търговците размразяват вносното месо и го пръскат със специални препарати, за да изглежда прясно и свежо и след което се предлага като охладен продукт.

"Проблемът е не само български, целият Европейски съюз е потърпевш. Новозеландското месо е по евтино и се внася по 2,5 евро килограма, което е два пъти по-евтино от родното производство", подчерта Караколев.

Той посъветва потребителите да изискват от търговците информация дали месото, което купуват, е българско. "За да различим местния продукт, купувачът трябва да търсим върху него печат с надпис "БГ", обясни Симеон Караколев.

Той информира, че около 6 лв. е цената за килограм живо тегло агнешко. Реалната цена на месото, което купуваме в магазина, е около 12 лева за килограм. Според експертите всичко, което се предлага на по-ниска от тази стойност, не е качествено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини