Над 100 000 нарушения на трудовата безопасност е имало през миналата година

Над 111 000 нарушения на трудовата безопасност е констатирала инспекцията по труда през миналата година, заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров, предаде БНТ.

Той уточни, че най-много инциденти по време на работа са в транспортния сектор и администрацията. Ежегодни курсове по трудова безопасност за всички работници и служители поиска конфедералният секретар на КТ "Подкрепа" Александър Загоров.

"Над 155 000 календарни дни са загубени миналата година заради трудови злополуки. Там където собствеността е частна, като че ли се занижават критериите в доста от случаите и тук и политиците, и контролните органи са длъжници", заяви Пламен Димитров.

Александър Загоров пък допълни: "Канцерогенните вещества, шумът, който се получава и най-много стресът при работа - онова, което наричаме психо-социални рискове. Това са неща, които ние трудно оценяваме, а всъщност борбата с тях трябва да бъде по всяко едно време. 10 000 души сме обучили само по безопасност и здраве при работа. Но това трябва да става с всеки човек, най-малкото ежегодно".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини