Камион мина през спусната бариера на жп прелез в Ловеч

Полицията излови иманярска банда, нападнала Роженския манастир (обзор) Седмината с мюсюлмански имена от петричкото село Яворница копали, за да търсят съкровища

Премиерът Борисов проведе двустранни срещи с председателя на Републиканската партия във Франция и председателя на Народната партия в Испания

Безплатни ваксини за пенсионерите над 65 г. Стратегията е за период от 4 години и е на стойност близо 10 млн. лв.

Чуждите инвестиции се понижиха с 63% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Доналд Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

ДДС при отдаване на имот под наем

Гл. комисар Христо Терзийски: Рано е да коментирам дали бих приел поста на главен секретар на МВР

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 септември 2018

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Яков Джераси оглави Световната ционистка организация в България Виктор Меламед поема пост в Американския Еврейски Комитет

Започна срещата на върха на Европейската народна партия

Нови правила за държавни имоти Уреждат публично-частните партньорства

Продажбите на нови коли рязко нараснаха Увеличението в Румъния е 5 път по-голямо отколкото у нас

Полша предлага на Тръмп „Форт Тръмп“ Варшава готова да инвестира $2 млрд. в US база

Страстната седмица в парламента продължава: Писан „на коляно“ доклад за Изборния кодекс скандализира опозицията

Парламентарната правна комисия проведе извънредно заседание, след като мнозинството и опозицията размениха остри реплики относно допълнителен доклад за промени в Изборния кодекс.

Документът бил изготвен на друго заседание на комисията по-рано днес, проведено в почивка на пленарното заседание. От БСП, ДПС обявиха, че не са уведомени за него и оспориха легитимността на доклада.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ посочи, че правилникът не е нарушен, но призна, че заседание всъщност не е имало, а документът бил изготвен за улеснение на депутатите.

В крайна сметка правната комисия прие допълнителния доклад, предизвикал скандала и се очаква промените да бъдат гласувани в пленарна зала, предаде БГНЕС.

Ябълката на раздора са ключовите разпоредби за образуването на секциите в чужбина, и по-точно – в страни извън ЕС.

От „БСП лява България“ поиска оставката на Данаил Кирилов като председател на Правна комисия. Янаки Стоилов отбелязва, че случилото се в пленарна зала преди почивката вече не е без прецедент. Той коментира, че е бил председател на тази комисия и знае колко са тежки нейните отговорности. Стоилов посочи, че правната комисия трябва да бъде в най-голяма степен пример за останалите комисии. Той постави под съмнение и истинността на доклада. „За какви честни и свободни избори говорите, след като самите промени в закона, които се обсъждат и се приемат, са в резултат на един фалшив доклад“, отбелязва Стоилов.

Пленарното заседание беше прекъснато от председателя на НС Цецка Цачева и беше свикан извънреден преседателски съвет, на който на бъде решено как да продължи обсъждането и приемането на промените в Изборния кодекс.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.