12 години затвор за 21-годишната Гьокчан от Кърджали, пробола в сърцето бившето си гадже

21-годишната Гьокчан

21-годишната Гьокчан от Кърджали, която преди година уби бившия си приятел, получи присъда 12 години затвор от Окръжния съд в Кърджали. Младата жена влезе в съдебната зала в 10.00 часа, направи пълни самопризнания и само 3 часа и половина по-късно чу присъдата на първа инстанция, съобщи 24rodopi.com

Освен това Гьокчан трябва да плати и 300 000 лева кръвнина на родителите на жертвата. Прокуратурата настоя за 18 години затвор, а родителите на убития поискаха 1 милион лева обезщетение и доживотен затвор за обвиняемата, но заради пълните си самопризнания, Гьочкан „спести" 6 години.

"На 11 май 2015 г. двамата се срещнали и се придвижили с лек автомобил до землището на село Широко поле. Докато разговаряли в автомобила, обвиняемата нанесла удар с нож в областта на гърдите на пострадалия, вследствие на което нараняване той починал. Гьокчан Г. и Бекир Х. се познавали отпреди. След като е била издирена от органите на полицията, Гьокчан Г. е направила признания относно извършеното деяние", стана ясно от обвинителния акт.

Гьокчан и Бекир продължили да се срещат и след като приключили връзката си. В мобилния телефон на момчето е открит 4-минутен клип с полов акт. От заснетото се вижда, че тя не знае, че е снимана.

„Не исках да го убия, а само да го сплаша. Не улучих там, не исках в сърцето. Той почна да крещи, уплаших се. Искам справедливо наказание", призова обвиняемата в съда.

Делото срещу нея беше гледано по съкратена процедура. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право